"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 15 травня 2013 р.



Зустріч спомин "Пам'ять славної землячки 
Марфа Сивун"




Майже 70 років минуло відтоді, як відгриміли останні постріли Великої Вітчизняної війни, але й досі ми відкриваємо нові імена героїв тих трагічних і величних по силі й духу людського часів. Серед них й ім'я нашої славної землячки, відважної жінки Марфи Сивун, яка у час воєнного лихоліття прихистила у своєму будинку юнаків і дівчат, які втекли, рятуючись від фашистського рабства. Але окупанти довідалися про це і розстріляли жінку на очах у її малолітніх дітей.
     Багато часу минуло від того дня. Пішли у небуття свідки тієї трагічної події. У селі Кошари, де жила Марфа Сивун залишилося три хати. Але пам'ять про цю героїчну жінку жива, а дякуючи ентузіасту, патріоту рідного краю, письменнику і журналісту Віталію Федоровичу Первухіну її ім'я і подвиг стали відомі жителям усього району.
     Ще один крок до увічнення пам'яті Марфи Сивун було зроблено 8 листопада 2012 року, у день Святого великомученика Дмитрія, коли поминають усіх померлих раптовою смертю на війні, у селі Кошари було освячено і урочисто відкрито пам'ятний обеліск безстрашній жінці-героїні.




Немає коментарів:

Дописати коментар