"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 27 червня 2018 р.

«Дотримання законів України – обов’язок кожного громадянина»
12.06.2018 провідним бібліотекарем читальної зали Куйбідою В. Д . була організована зустріч з Великомихайлівським ВП Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області та проведено захід «Дотримання законів України – обов’язок кожного громадянина» для учнів 10 класу Великомихайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – дитячий садок (класний керівник Яворська Світлана Іванівна)
Першу чергу виступив заступник начальника ВП начальник слідчого відділення майор поліції Щербула Сергій Сергійович розповів старшокласникам про основні напрямки діяльності, основою якої являється профілактика дитячої злочинності. Сергій Сергійович пояснив основні причини , що спонукають молодь до протиправних дій. Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися присутніх над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності. Сергій Сергійовичем було продемонстровано криміналістичну техніку та можливість її використання при розслідуванні кримінальних правопорушень.
Начальник сектору реагування патрульної поліції Великомихайлівським ВП Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області Лисаковський Олександр Миколайович продемонстрував юнакам вогнепальну зброю, спеціальні засоби та засоби активної оборони,що використовують в повсякденній роботі поліцейські. Потім виступила старший інспектор ювенальної превенції сектору превенції Похила Ольга Володимирівна. Нею було надано важливі рекомендації, як не стати жертвою насильства в сім’ї, куди саме слід звертатися у разі порушення їх прав та у разі наявності інформації про злочин, як правильно поводитися на дорогах, щоб не стати жертвою ДТП та з якого віку можна керувати авто – мото - транспортом та на яких підставах. Також роз’яснено недопустимість вчинення адміністративних правопорушень малолітніми та неповнолітніми дітьми, передбачених ст.ст.173, 173-1,175 1, 178 КУпАП та їх наслідки. Відповідальність їх батьків за вище вказані правопорушення передбачення ст. 184, ч.3 184 КУпАП. Після цього продемонстрували старшокласникам спеціально обладнаний службовий автомобіль, на якому поліцейські здійснює виїзди слідчо – оперативна група.
На завершення зустрічі поліцейські висловили сподівання, що даний захід сподобався юнацтву та допоможе їм визначитися з вибором майбутньої професії.



Немає коментарів:

Дописати коментар