"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

понеділок, 12 травня 2014 р.


«Крок   у професійне  майбутнє»:
Зустріч з  представниками  Цебриківського професійного аграрного ліцею.
           Одним із пріоритетних напрямків роботи Великомихайлівського районного центру зайнятості  та Великомихайлівської  ЦРБ   і  РДБ  є робота зі  шкільною молоддю шляхом надання їй всебічної інформації для свідомого  вибору професії .
      Вибір життєвого шляху – особлива подія для кожної людини. Причому особлива не тому, що вперше дає можливість зробити щось важливе, а, напевне, перша по-справжньому відповідальна річ, відлуння котрої ви відчуватимете протягом цілого життя. І вже саме розуміння цього заставляє кожну молоду людину не «рубати з плеча», а з  допомогою досвідчених людей (батьків, вчителів) стати на стежку самостійності і ніколи не розчаруватися у своєму виборі.
Отож, як потрібно підходити до питання вибору професії? Чим керуватися? Кого слухати? І, найголовніше,  – що таке справжнє щастя та як його досягнути?
Щоб наблизити випускників до вирішення цих та інших питань, які хвилюють кожного, Великомихайлівський районний центр зайнятості спільно з Великомихайлівської  ЦРБ  та РДБ  провели 6 травня  зустріч з представниками  Цебриківського професійного аграрного ліцею. На захід були запрошені учні 9-11 класів Великомихайлівської НВК  та вчителі.
В актовій залі Великомихайлівського НВК  представники   Цебриківського професійного  аграрного ліцею мали можливість особисто поспілкуватися з учнями,  вчителями та надати різноманітні інформаційні буклети.
     Профконсультант  центру зайнятості  Шепелюк  Тетяна Юріївна  надала слово представникам навчального  закладу: заступнику директора з НВР  Березовській Валентині Петрівні  та майстру виробничої практики Костик Олені  Тадеївні, які розповіли дітям за якими спеціальностями вони можуть отримати освіту в Цебриківському професійному аграрному ліцеї . Були висвітлені питання, які з року в рік цікавлять, як майбутніх абітурієнтів, так і їх батьків: які документи необхідні для вступу,  наявність гуртожитку та умови поселення тощо. Представники навчального закладу  підкреслили, що для успішного оволодіння професією потрібні як глибокі знання, так і любов до обраної справи. Говорили не лише про актуальність робітничих професій, а й про те, що на сучасному ринку праці необхідні висококваліфіковані кадри і високий рівень знань.
 Обираючи професію абітурієнти повинні повністю усвідомлювати її ціль: що вона принесе для суспільства та чи зробить вона їх щасливими.
        Завітавши до бібліотеки,  абітурієнти зможуть  ознайомитися  з постійно діючою  книжковою  виставкою  «Моя професія - моє майбутнє», на якій представлені довідники зі вступу до ВНЗ, віддруковані буклети різноманітних професій з сайтами учбових закладів Одеської області, звертаємо увагу старшокласників і на правила прийому в вищі навчальні заклади на стенді «Орієнтир у світі професій».  Всі бажаючі можуть ознайомитися також зі стендом «Від мрії – до професії».  Він оформлений в вигляді буклетів з порадами.  Для непрацюючої молоді вільний доступ до мережі Інтернет у пошуку роботи.
            Бажаємо, щоб усі випускники зробили правильний вибір. А для цього потрібно більше спілкуватися  з батьками, намагатися правильно мислити, частіше звертайтеся до голосу совісті, і це неодмінно зробить вас і щасливими, і багатими, і великими в очах оточуючих людей.
Хай щастить!»


Куйбіда В.Д.
                                                     провідний бібліотекар читальної зали
                                                                  Великомихайлівської ЦРБ







Немає коментарів:

Дописати коментар