"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 16 січня 2024 р.

   16 січня в Україні відзначають  Всеукраїнський день пам’яті «Кіборгів», захисників Донецького аеропорту, які тримали оборону 242 дні.

   Сильні, незламні, сталеві, справжні патріоти. Вони змусили захоплюватися собою навіть противника. Адже це саме ворог назвав їх «кіборгами», маючи на увазі те, що лише роботи можуть витримати таку складну боротьбу в таких пекельних умовах. Але вони – не роботи. Вони – люди і вони – українці. А отже вони Переможці!

    У фондах нашої бібліотеки є книга С. Лойка « Аеропорт»: головна книга про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали. Ця книга не документальна хроніка, а художній роман, побудований на реальних подіях. За сюжетом - американський фотограф перебуває у Донецькому аеропорту разом із "кіборгами" і переживає все, що відбувається навколо, як особисту драму.

  Вустами головного героя автор фактично розповідає історію, що триває від початку Майдану і до знищення аеропорту в Донецьку. Під час роботи над романом Сергій Лойко записав понад 40 годин інтерв'ю з "кіборгами" - багато хто з них стали військовими консультантами книги.

    Польський поет і перекладач Володимир Штокман, написавши відгук про книгу,  зазначив: «Люди, пильнуйте!» Зло поруч, яке здатне перетворити наше життя на руїни. І зупинити його можна , лише заплативши найвищу ціну – життя Героїв…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар