"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 15 лютого 2024 р.

                    Літературна вікторина за романом «Тигролови» І. Багряного

Письменник, маляр, політик, громадський діяч, навколо якого гуртувалися різні за своїм переконанням сили — так можна схарактеризувати цю людину.

Здобувши визнання за кордоном, він тривалі роки не був знаний в Україні, і лише майже через тридцять років по смерті здобув справжнє визнання на батьківщині: йому було присуджено Державну премію України ім. Шевченка. Про його літературну творчість, куди входять художні і публіцистичні твори, написано на сьогодні безліч розвідок, монографічних досліджень, захищено дисертації. Твори І. Багряного являються утвердженням жанру українського пригодницького роману - "українського всім своїм духом, усім спрямуванням, усіми ідеями, почуттями, характерами" - так пише Юрій Шерех.

15 лютого  спільно з  Великомихайлівським  опорним  ліцеем, була організована та проведена   літературна вікторина за романом  І.Багряного «Тигролови»  з учнями 11 –А класу ( вчитель Хоптова Олена Іванівна),  де учні відповідали на важливі питання з життя та  творчості письменника і показали свої знання з даного твору.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар