"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 14 березня 2024 р.

                                                               “Українці – нація героїв”.

   З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, 14-го березня відзначається День українського добровольця. Цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

   До цього дня у  нашій бібліотеці представлена книжкова виставка “Українці – нація героїв”, тому що, завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму, дали змогу українцям мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур. Українські добровольці стали гордістю нашого народу.

    Україна нині переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. І зараз, як завжди у найважчі часи нашої історії, на захист своєї Батьківщини за покликом серця стають відважні воїни доброї волі.



Немає коментарів:

Дописати коментар