"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 19 березня 2024 р.

«Ліна Костенко – сумління України»

   Сьогодні святкує свій день народження видатна українська поетеса Ліна Костенко.  Її вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами.

   До цієї дати в нашій бібліотеці для читачів представлено книжкову виставку - присвяту «Ліна Костенко – сумління України», де ви можете знайти та  познайомитись з біографією та її творчим доробком. І ще раз впевнитись в тому, що Ліна Костенко належить до митців, талант яких здатний до самооновлення на кожному новому життєвому етапі, під впливом нових обставин, духовного й мистецького досвіду. Її поезія – це безупинна робота думки в прагненні охопити світ, це болісне прагнення серця вмістити в себе любов і ненависть, цінність і нещадність. 

   Ліна Костенко і сьогодні продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова. Для багатьох українців саме вона є тим певним мудрецем, який підказує, як прожити сьогоднішній день. І саме її вірші чи не найбільше цитують у соцмережах. Щороку українці влаштовують флешмоби під її ім’ям, а пісні на слова Костенко часто стають хітами.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар