"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

понеділок, 9 грудня 2013 р.

      Правова година "Підліток. Злочин. Кара."

Сьогодні, як ніколи актуальним стало питання розширення юридичного і політичного світогляду громадян, а особливо молодого покоління.  Завдання роботи  клубу, як і завдання сім`ї, школи, органів і служб, які займаються право просвітницькою роботою, навчити молоде покоління жити по закону, берегти закон і вразі необхідності захистити себе.
У проведені заходів взяла  участь головний спеціаліст Великомихайлівського  міжрайонного управління юстиції  Тимошкіна Інна Григорівна, яка  проінформувала  молодь про  відповідальність  згідно чинного законодавства України та «Декларації прав дитини». Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися присутніх над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.
 Головний спеціаліст  Великомихайлівського управління справи сімї та  дітей Федорчук  Олена  Іванівна познайомила учнів   з правами, обов`язками  і важливими  документами  міжнародних, державних норм щодо прав людини, зокрема дитини. Підліткова злочинність — трагічне явище сучасності, яке викликає у нас лише біль і сум за дітьми із змарнованим дитинством і юністю. Проблема попередження підліткових правопорушень завжди була і є однією з болючих і основних питань нашої сучасності. У нас в Україні вона набуває особливої гостроти, оскільки зараз культура підлітків формується в складних соціокультурних умовах економічного і політичного розвитку нашої держави, неврівноваженості та криміногенності суспільства. Зростає чисельність дітей з порушенням норм поведінки та тих, які відносяться до «групи ризику»  і долучаються до раннього алкоголізму, наркоманії, проституції. Збільшується питома вага протиправної та агресивної поведінки підлітків під впливом алкогольного та наркотичного сп’яніння.
У проведені заходів взяла  участь головний спеціаліст Великомихайлівського   центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді  Буковська Світлана Дмитрівна яка познайомила учнів  з нормами  поведінки, своїх обов'язків  перед суспільством, усвідомлення ними шкоди, відповідальності й вироблення у них правової свідомості зобов'язує поводитись у певних рамках, утримує від порушень правил поведінки. Причинами такої поведінки є, зокрема, психологічний дискомфорт, негативні переживання, знецінення загальнолюдських цінностей, не сформованість у значної частини дітей і молоді почуттів терпимості, толерантності, милосердя, честі, совісті, доброти, що викликає у підлітків, юнаків та дівчат, апатію, нудьгу, відчуття своєї непотрібності, нерозуміння сенсу життя. І, звичайно, основною з причин виникнення правопорушень та злочинів є незнання підлітками законів, що не звільняє їх від відповідальності. Неповнолітнього злочинця можна покарати, набагато тяжче — попередити причини і наслідки його поведінки. Саме з метою попередження правопорушень на базі бібліотеки працює морально-правовий клуб «Феміда ».






Немає коментарів:

Дописати коментар