"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 9 грудня 2014 р.


 

«Здорова молодь – здорова нація»


Здоров’я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя.  Здоров’я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних  дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.  Поріг ХХІ сторіччя людство переступило з низкою жахливих хвороб.  Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і його кінцева стадія СНІД (синдром набутого імунодефіциту). СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.  З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцнення організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.  Саме в цей день керівник бібліотечного клубу «Юність» М.І.Кейзі та провідний спеціаліст Великомихайлівського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Буковськаа С.Д. відвідали  Великомихайлівський НВК . У 10 класі( класний керівник Байрамукова С.Н.) на класній годині  з  підлітками був проведений урок моралі «Здорова молодь – здорова нація». Буковська С.Д.  детально ознайомила старшокласників з основними шляхами зараження Віл – інфекцією; розповіла про те, що 1 грудня це також День порозуміння з ВІЛ – позитивними людьми.  Метою заходу стало попередження  молоді про небезпеки в її самостійному житті, а також підвищення рівня толерантності підлітків до людей, які живуть з ВІЛ СНІД.
         Присутні мали змогу познайомитись з літературою із фондів бібліотеки про СНІД та здоровий спосіб життя. Старшокласники із задоволенням  брали участь у психологічних тестах, іграх, висловлювали власні думки  та міркування з проблемних питань. Саме така відверта розмова має допомогти кожній дитині обрати власний шлях у здорове, творче, світле майбутнє.
      Тож нехай кожна людина до кінця усвідомить всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї  страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично у кожен дім, кожну сім’ю. 








Немає коментарів:

Дописати коментар