"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 24 березня 2015 р.




«Поезія – це діамант величиною в слово!»

        20 березня, у центральній районній бібліотеці спільно із колективом РБК було проведено засідання літературної студії «Джерело слова», присвячене Всесвітньому дню поезії.
На зустрічі звучали різноманітні вірші на  вічні теми: кохання та зрада, щастя і горе, дружба та ненависть, мир та війна, свобода та неволя.
У віршах ми виливаємо все, що зачаїлося в глибинах душі. Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги…. Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права. Мабуть, не знайдеться в світі людини, яка б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору.
        Запрошені гості Долінкіна Лідія Федорівна та Колібіденко Ганна Володимирівна читали вірші, які є близькими старшому поколінню. Молодий початківець Долгов Олександр Володимирович приємно здивував аудиторію, прочитавши власні вірші, які актуальні сьогодні та близькі нинішній молоді.
Також,  присутні читали вірші Ліни Костенко, якій у цей день виповнилося 85 років.
 Окрасою заходу став місцевий гурт «Сланга», учасники якого виконали пісні – «Човен» та «Чому являєшся мені у сні?». Ці геніальні твори Івана Франка, покладені на музику сучасних авторів, проникливо звучали у камерному виконанні. Слухаючи їх, кожен полинув у якусь свою, таку далеку, і водночас близьку глибину думок та спогадів.
          Внести свою родзинку вдалося директору районного будинку культури Ростовцевій Антоніні Павлівні, яка запропонувала всім відому цікаву гру -  буріме, за допомогою якої  всі присутні могли відчути себе поетами. З наданих рим виливалися різноманітні «проби пера». Цікаво, як одні і ті ж слова, але написані різними людьми передавали настрій кожного з авторів.
Поезія – це, напевне, одне із самих геніальних досягнень людства. Виливати свої почуття у віршованій формі, закарбовувати в римі своє світосприйняття, мріяти про майбутнє та згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому на одинці із самим собою – на це здатна тільки поезія, найвеличніша з мистецтв, створених людиною.
Хотілося б, щоб наступні зустрічі у літературній вітальні проходили в такій душевній та дружній атмосфері та розширювалось коло цінителів поетичного слова.





Немає коментарів:

Дописати коментар