"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 25 жовтня 2017 р.

                                 В е л и к о м и х а й л і в с ь к а  Ц Р Б


Тематичний список  літератури  на тему :    

"Творча  палітра Геннадія Щипківського"




2017 рік

 Геннадій Павлович Щипківський – український письменник (поет, прозаїк). Член Національної спілки письменників України. Заслужений діяч мистецтв України (2007). Лауреат Державної премії ім. Олеся Гончара (2012).
Геннадій Щипківський народився 1944 року в селі Бучая Новоушицького району Хмельницької області. Працював головою колгоспу, завідуючим районним відділом культури. Нині - помічник-консультант народного депутата України, з вересня 2002 року очолює Одеську обласну організацію Національної Спілки письменників України.
  Закоханий у поетичне слово, він пише вдалі ліричні вірші, новели про далекі й нелегкі стежини сільського життя, а також про сучасні тривожні проблеми сьогодення. Багато творів присвячено простим  людям. В своїх творах оспівує рідний край. Загалом творчий доробок Геннадія Павловича чималий.  Автор поетичних книг «Біль і спів душі моєї» (1995), «Серпнева ожина» (1996), «Повертаюсь до себе» (2001), «Автографи степу» (2004), «Береги часу» (2006), прозових книг «Світло далекого берега» (2002), «Стежка в зозулине літо» (2004), краєзнавчих видань «Новоселівська земля», «Войничеве», «Новоолександрівські нариси», «На берегах Кучургану» і т.д.
Біографія Геннадія Павловича  висвітлена на сайті Великомихайлівської ЦБС    в меню сайту «Краєзнавчий гід» у рубриці «Літературна Великомихайлівщина» http://velmihailivka-b.ucoz.ua/index/shhipkovskij_g_p/0-66
          Шановні користувачі! До вашої уваги пропонуються книги  «Директорія»,  «Круговерть»,  «Млин», «Мовчання вголос»,  «Поміж берегами»,  «Товтри», «Утекти від себе»,  «Щем».  Скористайтеся рекомендацією і ознайомтеся із запропонованою  літературою.




Щипківський Г.П.
  Директорія : роман / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2015. – 236 с.
      «Директорія» - перший роман трилогії «Товтри», у новій редакції – доповнений і завершений. 
          В основі сюжету твору постать Головного отамана, голови Директорії Симона Петлюри в найдраматичнішу, кам'янецьку, добу Української Народної Республіки.

Щипківський Г.П.
     Круговерть : роман / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2015. – 316 с.
      «Круговерть» - заключний роман трилогії «Товтри»,  У новій редакції – доповнений і завершений.
      На долю головного героя Андрія Горицвіта випало дві війни, післявоєнний голод, відбудова рідного села. І весь час, і на фронті, і після, за ним назирці ходили нишпорки з органів, аби затиснути у своїх лещатах.
  Оповідь закінчується періодом «хрущовської відлиги». І через увесь твір – наскрізний біль: «коли ж настане край цій круговерті?!»



Щипківський Г.П.
     Млин : роман / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2015. – 264 с.

       «Млин» - другий роман трилогії «Товтри». Це історія спротиву отамана Чирви становленню радянської влади, голодомору, репресій, війни.
  


Щипківський Г.П.
     Мовчання вголос / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2017. – 232 с.
    До нової книги Геннадія Щипківського увійшли повісті «Мовчання вголос», «Лівий берег», «Покара» та новели. Книгу завершує публіцистичний твір «Хто промовчати не посмів» з роздумами автора та деякими рецензіями на його прозу.







Щипківський Г.П.
     Поміж берегами : повісті / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2013. – 296 с.
      До  нової книги Геннадія Щипківського увійшли повісті, які повертають у світ духовності, щирості, людяності, а всі вчинки, добрі й лихі, розуміються з точки зору одвічно мудрої селянської моралі.






Щипківський Г.П.
     Товрти : роман у 4 кн. Кн. 4. Рихва часу / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2013. – 220 с.
     Роман «Рихва часу» - продовження трилогії «Товтри». Це оповідь про життя села після «хрущовської відлиги» і до перших паростків української незалежності. Головний герой роману – син Андрія Горицвіта.





Щипківський Г.
     Утекти від себе : роман / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2015. – 236 с.
     Роман – оповідь про останній рік НЕПу в подільському селі, про долю Івана Гори, якого радянська влада змусила тікати і залишити все, нажите працею. Але й на новому місці не знав спокою, і навіть за океаном – не знайшов його, бо ніяк не могла вгамуватися душа: вона щодня поверталася на прабатьківське обійстя, адже нікому ще не вдалося утекти і  сховатися від самого себе.


Щипківський, Г.П.
     Щем : повісті / Геннадій Щипківський. – Одеса : Астропринт,   2013. – 160 с.
        Повість «Щем» - поетичний, пронизливо-ліричний твір, щемливо-ностальгійний за виповіддю і сповідальний за духом. Це повість-спогад, повість-біль, повість-роздум, повість-сповідь. Повість «Лісовичка» - легенда про кохання.



       Підготувала:
       Провідний бібліограф   ЦБС                                               А. А. Таращанська                                                                        
                                                                                               
Тематичний список  складений на шести  аркушах,  кількість  слів – 650.
Кількість записів - 8 .

Дата  25 .10.2017 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар