"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 26 серпня 2021 р.

"Теодор Драйзер – майстер реалістичної прози"

     27 серпня виповнюється 150 років від дня народження американського письменника Теодора Драйзера. Він зробив значний внесок у розвиток американської літератури, розширивши горизонти реалістичного мистецтва. Його мистецтво — мистецтво фактів та речей — будується на спогляданні за життям як воно є. В усіх його романах розкривається в першу чергу трагедія особистості. Герої романів цікаві тим, що вони звичайні люди зі своїми особистими  якостями і вадами.

     Вершиною творчості письменника стала «Американська трагедія» (1925). Роман, написаний майже 100 років тому і вибудований на зібраних газетних матеріалах і судових хроніках, актуальний  і сьогодні. Тема грошей посідає головне місце і в  «Трилогія бажання», яку складають романи «Фінансист»(1912), «Титан» (1914), «Стоїк» (надр. 1947).

Письменник прожив нелегке життя. Шукання правди зробило його лідером американської  реалістичної літератури 20 ст.  Твори, написані ним багато років тому, цікаві і нам , сучасним читачам. 

До дня народження письменника у відділі обслуговування юнацтва та дорослих читачів представлена книжково- ілюстративна виставка –портрет «Теодор Драйзер – майстер реалістичної прози».  На виставці представлені книги про життя і творчість Теодора Драйзера, його твори: «Сестра Керрі», «Американська трагедія», «Трилогія бажання»: романи «Фінансист», «Титан», «Стоїк»  та інші.

Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та  ближче познайомитися з творчим доробком митця.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар