"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

понеділок, 15 листопада 2021 р.

«Толерантність врятує світ»

Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності.

16 листопада 1995 році держави – члени Організації Об`єднаних Націй з питань освіти, науки і культури прийняли Декларацію принципів толерантності. Щодо суті поняття «толерантність» у ст..1 цього документу зазначено: «толерантність означає поважання, сприйняття та розуміння багатого розмаїття культур нашого світу».

Бібліотеки сьогодні – це територія толерантності, своєрідна школа спілкування, адже сюди може прийти кожен, незалежно від соціальної належності, національності, релігійних поглядів, належності до певної культури, і почуватися повноцінним і рівним. 

До цього дня у відділі обслуговування юнацтва та дорослих читачів представлена книжкова виставка – заклик « Будьмо толерантні!» та інформаційний стенд « Толерантність врятує світ». Головна мета - сприяти формуванню ціннісних настанов на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки, виховувати чуйність , людяність, терпимість і небайдужість.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар