"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 9 грудня 2021 р.

                                                  «Твоє право, твій обов’язок»

 «Знання права заслуговує найбільшої поваги»

Давньоримський юрист Ульпіан

Щороку 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний День прав людини. Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

Зокрема, засновники цього свята висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги. У цей день, зазвичай, згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини. Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

До цієї дати у відділі обслуговування юнацтва та дорослих читачів представлена тематична книжкова виставка « Твоє право, твій обов’язок». Утвердження та забезпечення дотримання прав людини - важлива проблема сучасного світу. Наш громадянський обов'язок – знати свої права та навчитися поважати права інших. У цей день ми приєднуємося до цієї ініціативи і бажаємо всім нам розуму і мудрості. Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх.





Немає коментарів:

Дописати коментар