"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 21 лютого 2023 р.

                            «Там, де живе рідна мова, живе український народ»

      Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Щороку 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Адже мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.           

В цей день спільно з Великомихайлівською ЗЗСО І-ІІІ ступенів -ЗДО, було організовано голосні читання " Там, де живе рідна мова, живе український народ" з учнями 9-11 класів, які декламували чудові вірші про мову, відомих українських письменників, таких як І.Франко, Т.Шевченко, Л. Костенко, В.Сосюра, Д. Павличко, О. Забужко, М.Рильський.

        Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Ми свідомі того, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар