"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 11 травня 2016 р.


 «Високі виміри
                        духовності» 


Учні 9-А класу НВК№1 (Класний керівник Москалець А.Д.)


          Великдень! Сама назва вказує на те, що це не звичайний, а великий день. Величне свято, яке з споконвіку символізувало перемогу над силами темряви і зла, уособлювало примирення і прощення. 
           Щоб розширити і поглибити знання сучасної молоді про найдавніше церковне свято Великомихайлівська ЦРБ провела щорічну молодіжну акцію «Бібліосутінки» під гаслом «Високі виміри духовності»
            Коли  вчителька оголосила нам про проведення цієї акції, ми одразу ж погодилися взяти в ній  участь, бо  чули схвальні відгуки старшокласників про неї. Коли ми прийшли до бібліотеки то побачили, що на порозі, окрім дружнього колективу, нас зустрічає настоятель Великомихайлівського храму благочинний протоієрей  о. Миколай та завжди усміхнена методист по народній творчості Бережна Валентина Миколаївна. Одразу ж стало зрозуміло, що захід нудним не буде.
               Розмову  з нами почав отець Миколай. Він розповів біблійні легенди, пов’язані з Воскресінням Христовим. Із захопленням ми слухали його розповідь, а потім ставили питання, жодне з яких настоятель не залишив без відповіді. Якщо чесно, то до сьогоднішнього дня трохи боязно було заходити до храму. Але після нашого діалогу всі сумніви відійшли в сторону.  Отець Миколай завершив  свою розповідь побажанням ухилятися від зла і робити добро, шукати миру і прагнути до нього, жити в любові один  з одним.  Ми  думаємо, що для кожного з нас ці слова стануть девізом усього життя. Потім до слова стала Валентина Миколаївна. Вона нам розповіла про один із символів Великодня – писанку. І  які ж цікаві орнаменти можна зобразити на звичайному яєчку! Виявляється виготовлення писанки – справа дуже кропітка. На одне яйце може піти  до 2 годин. Але воно того варте. Адже виводячи орнамент, ми віщуємо собі та ближнім щастя, добробуту, благополуччя. На жаль, часу було обмаль, тому ми не встигли  створити своїх власних оберегів, але  Валентина Миколаївна запросила нас на майстер – клас і ми з радістю прийняли запрошення.
                   І от настав час найвеселішого етапу – народознавчого квесту «Українські Великодні традиції». Ми були поділені на команди, кожна з яких виконувала цікаві завдання,мали змогу проявити кмітливість, спритність, винахідливість. Як і в кожному конкурсі були свої переможці, але на нашу думку, переможених не було, бо окрім солодких подарунків  під час цієї акції кожен отримав і нові знання.
                    Висловлюємо щиру вдячність організаторам акції і бажаємо їм натхнення для наступних  цікавих проектів.
                   Для нас, підростаючого покоління, дуже важливо, щоб такі заходи  проводилися неодноразово, адже для того, щоб змінити світ, треба спочатку перемінитися і самим. І не лише напередодні свята ми маємо згадувати про духовність. Важливо постійно відкривати свою душу вогником добра та милосердя.   








Немає коментарів:

Дописати коментар