"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 11 травня 2016 р.



Ксенофобія та виховання толерантності

Сьогодні, як ніколи, актуальним стало питання розширення юридичного і політичного світогляду громадян, а особливо молодого покоління. З метою  виховання в учнів духу партнерства, поваги прав та визнання рівності інших, милосердя та турботи про інших, у Великомихайлівської загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2  20.04 2016 р. був  проведений  захід  в рамках Тижня права, а саме правовий лабіринт «Ксенофобія та виховання толерантності» з учнями 10 класу (класний керівник Албул Ольга Андріевна ). Бібліотекар читальної зали  Ц Р Б  Куйбіда В. Д . запросила на зустріч  головного  спеціаліста Великомихайлівського   центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді  Буковську  Світлану  Дмитрівну, яка познайомила учнів  з поняттям “толерантність”,  допомогла виявити основні риси толерантності, сформувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки.  В молоді потрібно виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів; виховувати почуття інтернаціоналізму, комунікативної культури спілкування та взаєморозуміння, сприяти розвитку самосвідомості, яка допомагає  бачити себе та інших такими, якими  ми є насправді, розвивати терпимість до відмінностей між людьми. На заході Світлана Дмитрівна продемонструвала відео - презентацію «Що таке толерантність?»
 Під час заходу для учнів були висвітлені такі питання:
- де вперше виникло поняття толерантності?;
 - як розуміють толерантність народи різних культур?;
 - яке наше поняття толерантності?

 Була надана інформація про історію виникнення Дня толерантності і його актуальність на сьогоднішньому етапі. З учнями класу Світлана Дмитрівна провела тест «Наскільки я толерантний», проводились ігри та складання пазлів з висловами про толерантність. Учні мали змогу ще раз переконатися, що в світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові , а також і, що толерантним сьогодні бути легко. Бібліотека – є одним з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і пропаганди толерантності. Саме бібліотека може стати місцем зустрічі, інтеграції і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей, “полігоном”  з формування нової моделі міжнаціональних відносин. Виховуючи толерантність, ми забезпечуємо
мирне і продуктивне майбутнє нашої країни і всього світу. Формування толерантної свідомості підростаючого покоління дозволить їм у майбутньому бути успішними в суспільстві та подальшому житті. Виховання культури толерантності в дітей необхідне для того, щоб, подорослішавши, прийшовши в доросле життя, вони були озброєні розумінням цінностей не насильства, терпимості, вмінням поважати права і свободи іншої людини. Тож запрошуємо в світ книг, добра і «толерантності».







Немає коментарів:

Дописати коментар