"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

вівторок, 1 грудня 2020 р.

                                                      СНІД: знати, щоб вижити

        Всесвітній день боротьби зі СНІДом – міжнародний день ООН, що відзначається 1 грудня. Вперше був проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. Це було пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштабів пандемії.

         У цей день в усьому світі за участю державних, громадських, медичних         організацій  відбуваються просвітницькі акції та діагностичні заходи,                        символом яких  з 1991 року є  Червона стрічка, вигадана художником                        Франком   Муром.

            Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення глобальної              обізнаності про епідемію,спричиненою поширенням ВІЛ-інфекції, а також              вшанування    пам’яті постраждалих   від цього  захворювання.

                   З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  у відділі обслуговування   юнацтва та дорослих для користувачів  підготовлено книжкову виставкузастереження «СНІД: знати, щоб вижити»» відповідного тематичного спрямування. Представлені видання розповідають про історію виникнення ВІЛ/СНІДу, шляхи його поширення, інформують про заходи профілактики щодо запобігання інфекції.

   





Немає коментарів:

Дописати коментар