"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 3 грудня 2020 р.

                          7 грудня – День Української Хустки

          7 грудня 2019 року було впроваджено та розпочато святкування Дня української хустки. Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм, Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій. 

           Ідея відзначення цього свята полягала у висвітленні у соціальних мережах світлин з хусткою. Метою ж проведення - стало прагнення об'єднати жінок різного фаху, віку та національності задля збереження та відновлення українських традицій. Адже з давніх- давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

 Хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних. Найпопулярніший – покриття голови нареченої хусткою. Це символізувало вихід із дівоцтва та початок заміжнього життя. Ця традиція, до речі, збереглася в Україні й донині.

7 грудня – День Української Хустки. В Україні запустили яскравий флешмоб “Зроби фото з хусткою”.

Наша бібліотека долучилася до флешмобу та пропонує перегляд яскравих фотосвітлин гарних дівчат з 10-Б (класний керівник Хоптова О.І.) Великомихайлівської опорної ЗОШ І-ІІІ ст. та жінок золотого віку клубу "Гармонія", створеного при нашій бібліотеці.


















Немає коментарів:

Дописати коментар