"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 19 травня 2022 р.

                                «Вишиванка – символ української душі»

      Щороку, у третій четвер травня, відзначається міжнародне свято - День вишиванки. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції носити вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є беззаперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується, як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми - українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї.

       Вишивка є частиною народного костюма, активно використовується в сучасному одязі, надаючи йому своєрідності і неповторності. Головне те, що сучасна вишивка – це велике надбання нашої культури.

      До цього свята долучилися і працівники нашої бібліотеки. Які взяли участь в флешмобі «З днем вишиванки» та підготували інформаційний стенд «Вишиванка – символ української душі» і книжкову виставку-берегиню «Україно моя, вишивана», яка знайомить користувачів з традиціями та тонкощами вишивки української сорочки.  Вишиванка  втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів — бути оберегом та не тільки символом краси, молодості, наслідування, а й нашим генетичним кодом.





Немає коментарів:

Дописати коментар