"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 17 травня 2023 р.

«Чарівниця слова»

 

     Визначною подією  2023 року буде відзначення на державному рівні             190-річниці з дня народження  Марка Вовчка — неперевершеного прозаїка, витонченого майстра психологічного портретування, яка руйнувала встановлені  уявлення про чоловічі і жіночі життєві ролі — сьогодні особливо цікава для нового прочитання.  Вона стала "революційним новатором" української літератури, збагативши її безліччю нових жанрів і тем та прославила українську літературу на весь світ, ставши одним з найавторитетніших письменників всієї Європи, оскільки її твори ще за життя були перекладені на багато європейських мов і отримали величезну популярність.

  Ознайомились з творчістю видатної письменниці і учні 9- Б класу Великомихайлівського опорного ліцею ( класний керівник та вчитель мови і літератури Мураховська Олена Миколаївна), а саме з її твором «Інститутка» - найкращою перлиною нашої літератури. Підсумковим заняттям вивчення творчості М.Вовчка була проведена вікторина , де учні відповідали на важливі питання з життя та  творчості чарівниці слова, проявили свою обізнаність і готовність до участі в ЗНО з даного твору.

       Твори  М. Вовчка  є  не тільки джерелом естетичної насолоди, а й глибшого пізнання однієї з темних сторінок нашої історії, написані у дусі реалізму.





Немає коментарів:

Дописати коментар