"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 18 травня 2023 р.

                                                «Душа народу вишита нитками»

    Україна сьогодні – край смутку і краси, радості і печалі, розкішний вінок рути і барвінку, над яким сяють ясні зорі  і, разом з тим, нависає тривожне небо. Україна – це милозвучна рідна мова, вишитий рушник і задушевна лірична пісня. У нашого українського народу є давня народна традиція – від покоління до покоління передавати сімейні обереги, сімейні реліквії як пам’ять, як символ невмирущості родоводу.

      Зараз –  особливий час. Наш народ виборює право на існування. Пам’ятаючи важку долю українського народу, його історію,  ми  звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій, до звучання мелодійної рідної мови… І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим.

     Сьогодні відбулося чергове засідання клубу «Гармонія» присвячене Дню вишиванки «Душа народу вишита нитками». Цікавим був сценарій свята, крім екскурсу в історію вишивки, присутні мали змогу долучитися до чарівного світу вишиванок та творчої  душі українського народу,  слухали пісні в виконанні популярних виконавців та знаменитих світових особистостей,  самі співали.  

      Присутні ознайомилися з книжками, представлених на книжковій виставці «Вишиванка – символ українського народу». Ці книги будуть цікавими, як для початківців,  а так і для  майстрів народної творчості.

      Ми бажаємо всім Перемоги і миру. Хай вишиті українські рушники, сорочки, скатертини, ікони, картини стануть оберегами у ваших оселях!



Немає коментарів:

Дописати коментар