"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середа, 4 вересня 2024 р.

                                              Найновіші нонфік – книги в нашій бібліотеці

Шановні читачі!
Наша бібліотека долучилася до Тижня читання, який цього разу присвячений літературі нонфікшн. Акція проходить з 2 по 8 вересня, тому що в цей період ми відзначаємо День знань, а весь тиждень збігається з першим тижнем навчання. Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, перевідкривати своє, занурюватися в світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нонфікш-літературі.
Тиждень читання нонфіку в Україні відбудеться вперше, тому що цьогоріч ми вирішили розділити вже традиційну акцію на тематичні тижні. Першим таким тижнем був Національний тиждень читання поезії, другий – Національний тиждень читання нонфіку.
Гасло тижня нонфіку — «З історії незакінченої війни». Це слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття. Ми обрали саме її задля того, щоб сфокусуватися цього тижня на книгах саме історичної тематики, ба більше — на нових науково –популярних виданнях, що з’явилися на полицях нашої книгозбірні, попри війну, що триває, що не закінчилась. Разом із фокусом на історії, під час тижня нонфіку ми спробуємо охопити різні теми й напрямки нонфікшн літератури.
Знайомимо вас з новими нонфік- книгами, які нещодавно надійшли до нашої бібліотеки.









Немає коментарів:

Дописати коментар