"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

середу, 7 квітня 2021 р.

     Відділ обслуговування юнацтва та дорослих читачів

Віртуальна книжкова виставка

"Богдан Сушинський – славетний лицар сучасного роману"

( 10 квітня виповнюється 75 р. від дня народження)

        

        Богдан Іванович Сушинський ( 10 квітня 1946СамбірДрогобицька область — 24 грудня 2020український журналістписьменник, член Спілки письменників УкраїниНСЖУ. серед найбільш відомих романів автора - «Через міст над бистриною», «На тій землі за пагорбом», «Морава», «Голос ріки безіменної», «Останній з групи Беркута». Автор понад 100 книжок та понад тисячі публікацій в періодиці, численних збірок повістей та оповідань. Мова творів - російська та українська. Твори його перекладались п'ятнадцятьма мовами світу.

       Помітне місце в творчості Б. Сушинського посідають твори для дітей. Юним читачам добре відомі повісті «Танець степового коня», за яку його удостоєно премії імені М. Трублаїні, «З розвідки не повернувся», «За лінією життя», «Зоряний берег», «Візьми мене з собою, Магеллане…» Він — лауреат обласної премії ім. Е. Багрицького. Окремі твори Б. Сушинського перекладені п'ятнадцятьма мовами світу.

                                             Запрошуємо до приємного читання!!!

                                                
              Справжня науково-літературна сенсація!Перший прозовий переклад «Велесової книги» з літературною обробкою та оригінальним тлумаченням змісту.«Велесова книга» – один із найзагадковіших літописів, випадково виявлений на початку ХХ століття. Оригіналу його не збереглося, а вчені й досі полемізують, що це: геніальна пам’ятка давнини чи підробка? Упродовж багатьох років вивченням цієї пам’ятки займається відомий письменник та науковець академік Богдан Сушинський. У виданні розглядаються основні проблеми пізнання «Велесової книги» і подаються версії та зауваження щодо її авторства і тлумачення.

         «Козацькі вожді України. Історія України в образах її вождів та полководців XV-XIX ст.» — унікальне видання, в якому подаються історико -літературні есе про відомих, маловідомих, або й зовсім невідомих широкому загалу — всього 205 імен! — військових діячів України, через долю яких пізнаємо мужню, трагічну і, водночас, славну півтисячолітню історію нашої Вітчизни.
          Характерною ознакою есе є те, що письменник відходить від традиційних «виразно класових», а отже, упереджених оцінок діянь багатьох українських полководців. Об'єктивно аналізуючи військову та політичну ситуації, в яких їм доводилося діяти, автор нерідко вступає в полеміку з деякими істориками, знімаючи з українських лицарів давнє тавро «зрадників», «відступників», відкидаючи неприпустимий тон зверхності при оцінці ролі в нашій історії окремих її постатей.

      «Козацькі вожді України. Історія України в образах її вождів та полководців XV-XIX ст.» — унікальне видання, в якому подаються історико-літературні есе про відомих, маловідомих, або й зовсім невідомих широкому загалу — всього 205 імен! — військових діячів України, через долю яких пізнаємо мужню, трагічну і, водночас, славну півтисячолітню історію нашої Вітчизни.

      Характерною ознакою есе є те, що письменник відходить від традиційних «виразно класових», а отже, упереджених оцінок діянь багатьох українських полководців. Об'єктивно аналізуючи військову та політичну ситуації, в яких їм доводилося діяти, автор нерідко вступає в полеміку з деякими істориками, знімаючи з українських лицарів давнє тавро «зрадників», «відступників», відкидаючи неприпустимий тон зверхності при оцінці ролі в нашій історії окремих її постатей.

     «Князі та полководці Стародавньої України ІХ-ХІ століть» - унікальне видання, в якому подаються історико-літературні есе про відомих, маловідомих, або й зовсім невідомих широкому загалу - всього 57 імен - військових та громадсько-політичних діячів Стародавньої України, через долю яких пізнаємо мужню, трагічну і, водночас, славну історію нашої Вітчизни.
       Характерною ознакою есе є те, що автор відходить від традиційних «виразно класових», а також виразно проросійських чи про-польських оцінок діянь князів і полководців, утверджуючи при цьому «український погляд» на безперервність становлення і розвитку української нації та української державності, від першооснов її - до сьогодення, і вступаючи при цьому в безпосередню чи опосередковану полеміку з деякими зарубіжними та вітчизняними істориками.
Книга має велике пізнавальне значення, як для учнів та студентів, так і для вчителів, викладачів ВУЗів, науковців, воїнів Збройних Сил України, всіх, хто цікавиться історією Стародавньої України. Відтак вона є чудовим посібником з патріотичного виховання українського громадянства.
       Зараз Богдан Сушинський готує до видання другий і третій томи «Князів та полководців Стародавньої України», доводячи свою «історію в образах» до часів Козаччини. В поєднанні з виданням «Козацькі вожді України» він витворив унікальну тисячолітню історію України в образах її вождів та полководців. Тобто, створив наукову працю, яка не мас аналогів ні в Україні, ні в світі.

           В основе романа — одна из малоизученных страниц истории украинского казачества. Главные герои произведения — Иван Сирко, Богдан Хмельницкий, а также кардинал Мазарини, принц Конде, графиня-заговорщица Диана де Ляфер и легендарный и любимый читателями д'Артаньян.

          Середина XVI века, Франция. Узнав о тайном обручении своей своенравной дочери Маргрет с разорившимся шевалье д'Альби, герцог де Роберваль, дабы избежать позора, отправляет ее с эскадрой своего брата, французского адмирала Роберта де Роберваля, к берегам Канады осваивать земли Новой Франции. Но судьба уготовила юной герцогине еще одно испытание: оскорбленный отказом Маргрет разделить с ним постель адмирал приказывает высадить непокорную племянницу на необитаемом острове...

        Роман известного писателя Богдана Сушинского «Три дня в Париже с любимой женщиной», которым издательство "Пальмира" открывает серию «Авантюрный роман», имея в виду то первичное значение французского слова «авантюра», которое переводится на русский, как «прекрасное приключение». В основе романа - драматическая история любви американского военного хирурга, полковника Криста Вердена и французской альпинистки, графини Валерии д'Оранж. В нем нет сентиментальных, мелодраматических сцен, он весь преисполнен мудрости бытия, философского восприятия жизни и - пусть порой мрачноватого - житейского юмора. Действие романа разворачивается в США и во Франции, но затрагиваемые в нем проблемы - общечеловеческие.

        В основе романа - драматическая история любви американского военного хирурга, полковника Криста Вердена и французской альпинистки, графини Валерии д' Оранж. В нем нет сентиментальных, мелодраматических сцен, он весь преисполнен мудрости бытия,философского восприятия жизни и - пусть порой мрачноватого - житейского юмора. Действие романа разворачивается в США и во Франции, но затрагиваемые в нем проблемы - общечеловеческие.

         В основу нового історичного роману Богдана Сушинського «Шабля, освячена Римом» покладено факти з життя гетьмана нереєстрових козаків Івана Сулими (? - 1635), єдиного з-поміж козацьких вождів України, нагородженого Золотою медаллю Папи римського. Автор вважає, що Іван Сулима - один із тих легендарних вождів козацьких, слава і безсмертя яких стали славою і безсмертям української нації. 

Немає коментарів:

Дописати коментар