"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

неділю, 11 квітня 2021 р.

                                                                   «Крізь терни до зірок».

        12  квітня світ відзначає День авіації і космонавтики – пам’ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день – день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні  працює в космічній галузі.У цей день космонавт Юрій Гагарін облетів планету Земля на орбітальному космічному кораблі “Восток”.

        До цього моменту були запуски у космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гігантським проривом в історії космонавтики і сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснювали посадки на Місяць і Венеру, почалося активне вивчення Сонячної системи. Перший політ людини був найважчою і найнебезпечнішою, але прагнення до підкорення космосу багатьох тисяч людей, які брали участь в підготовці польоту, подолало всі перешкоди.

       Особливої уваги заслуговує інформація про внесок українців у розвиток космонавтики. Адже, наша країна належить до авторитетних авіакосмічних держав. Українці зробили величезний внесок у розвиток світової авіації та космонавтики, зокрема привертає увагу досягнення першого космонавта незалежної України Л. Каденюка, який у 1997 році узяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія».

   До цієї дати у відділі обслуговування юнацтва та дорослих читачів представлена книжкова виставка – подорож « Крізь терни до зірок». На ній можна знайти та переглянути популярні енциклопедичні видання, які  містять дивовижні факти, унікальні яскраві фотографії та ілюстрації про будову Всесвіту, Сонячної системи, дослідження планет. Матеріали виставки допоможуть нашим читачам відчути і зрозуміти, що день 12 квітня 1961р. став як для України, так і для всього світу епохальною подією.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар