"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 27 січня 2022 р.

                                                    Пам’ятаймо про Крути

29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року.

Напередодні цього дня відбулася зустріч в КЗ «Публічна бібліотека Великомихайлівської селищної ради» з юнацтвом Великомихайлівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів -ЗДО (класні керівники Яворська Світлана Іванівна, Вакаров Володимир Євгенійович), на якій директор бібліотеки Бабінчук Л.М. розповіла про ті трагічні події та  наголосила що Крути, без сумніву були і є, і будуть завдяки, героїзму молодих студентів та гімназистів, однією з героїчних сторінок нашої історії, прикладом боротьби за незалежність.

Бій під Крутами є сильним історичним уроком, з якого можна зробити не один висновок, як  захищати та боронити українську державність, бути готовими перемагати ворогів.





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар