"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

четвер, 22 серпня 2024 р.

                                             «Яскравий лідер нової української літератури»

23 серпня виповнюється 50 років сучасному, видатному українському письменнику прозаїку, перекладачу, громадському  діячу Сергію Вікторовичу Жадану. Автор відомий читачам своїми романами «Депеш мод», Ворошиловград», «Інтернат». Твори митця високо оцінені літературною спільнотою: отримали національні та міжнародні нагороди, перекладені багатьма мовами. Особливу похвалу отримав його роман «Ворошиловград», який було названо маніфестом цілого покоління. У 2016 році Сергій Жадан був нагороджений престижною літературною премією Президента України «Українська книжка року» за збірку «Месопотамія». Письменник належить до когорти українських авторів, яких найчастіше перекладають за кордоном – його твори можна почитати тридцятьма мовами. 

Сергій Жадан наразі живе і працює в Харкові. Він  один з найуспішніших культурних діячів сучасної України, активно долучається до організації фестивалів та інших культурних подій, є учасником мультимедійних мистецьких процесів.  Письменник збирає повні зали на літературні читання, за мотивами його книжок знімають фільми та ставлять вистави, його музичні проекти «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма» дають концерти по всій Україні. 

До цієї важливої дати в нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку –присвяту «Яскравий лідер нової української літератури» на якій  представлені прозові та поетичні твори письменника. Запрошуємо до ознайомлення.



Немає коментарів:

Дописати коментар