"ХТО ВОЛОДІЄ ІНФОРМАЦІЄЮ, ТОЙ ВОЛОДІЄ СВІТОМ"

Рубрики

понеділок, 12 серпня 2024 р.

                                         «Я. Книга. Бібліотека»

«Приводячи війну у свій дім, ти ризикуєш втратити дуже багато»

                                                                                            С. Жадан

   З 1 березня по 30 жовтня цього року проходить обласний віртуальний фестиваль читацьких історій . І сьогодні своїм читацьким досвідом ділиться постійна читачка нашої бібліотеки  Олена Федорівна:

   «Хочу порадити  почитати  глибокий та захопливий роман  Сергія Жадана «Інтернат», який відображає події  2015 року в Луганській області, коли місто Дебальцеве залишають війська ЗСУ, виходячи з оточення.

     Головний герой роману 35 –річний  вчитель Паша – людина, яка з усіх сил намагається не висовуватися і вдавати, що життя продовжується, як завжди, навіть коли жах війни охоплює його місто. Він вирушає в подорож, щоб забрати свого племінника з інтернату на окупованій території. Потрапляючи в зону бойових дій, перетинаючи мінливі кордони та укладаючи непрості союзи, Паша усвідомлює, кому він насправді відданий, у дедалі відчайдушнішій боротьбі за те, щоб врятувати свого племінника Сашка і повернути його додому.

    В романі цікаво описані ситуації, в які вони потрапляють: зустрічі з різними людьми, наляканими, настороженими і безпорадними та невпевненими в собі, а ще  страшними голодними собаками…

    Перед головним героєм  ціле справжнє  життя  в інтернаті, де нічого не приховаєш, все назовні. Сюжет роману тримає нас в напрузі і не залишає байдужими. Книга дуже сильна і вартує вашої уваги».

Немає коментарів:

Дописати коментар